Kinnekullegården

Kinnekullegården är en mötesplats för alla och här kan du se milsvid utsikt över Vänern en klar dag. Passa på att ladda med bra energi, ta en fika eller en lunch och njut av utsikten på deras härliga altan innan du tar dig an MTB lederna. De har fem MTB leder som utgår här med olika svårighetsgrader.

  • Orange – Kinnekulleleden 46 km (medel)
  • Grön – Salen Runt 5 km (lätt)
  • Mörkblå – Skagenslingan 9,1 km (medel)
  • Gul – Intervallslingan – 0,9 km (medelsvår)
  • Röd – Sprängestan – 2,5 km (svår)

Kinnekulleleden kan du börja på lite olika ställen medan de andra MTB lederna börjar här vid Kinnekullegården. Du hittar en ledkarta nere vid cykeltvätten och alla lederna börjar där.

Salen Runt är en lätt MTB led där du cyklar på både grusväg och plattare skogsstig. Har du barn med dig bör de kunna trampa då det är en del uppför. Sprängestan är den svåraste och mest kuperade medan Intervallslingan är en förkortning av den röda, dvs Sprängestan.

Kinnekulle Utsiktstorn

Passa även på att gå upp till Kinnekulle Utsiktstorn som byggdes 1892, utsikten är helt magisk. Du kan se upp till 8-9 mil vid en klar dag. Alldeles bredvid tornet finns Drottningstenen där kungligheters inskrifter i bergshällarna finns sedan 200 år tillbaks i tiden. Runt Kinnekulle Utsiktstorn finns mycket vandringsleder så tänk på att anpassa din fart och visa respekt ifall du möter vandrare.

Vi måste få säga att cykla här är helt magiskt. Naturen är så olik det vi är vana vid, vid västkusten. Så passa på att njuta och se dig omkring när du swischar utmed lederna.

Häng med på vår MTB tur genom fantastisk natur på den Gröna MTB leder – Salen runt.

En härlig flowig MTB led där alla kan vara med. Den börjar precis nedanför Kinnekullegården och du tar asfaltsvägen upp till en grusväg innan du kommer in i skogen. Häng med oss och njut av naturen!

Läs alla artiklar om Kinnekulle

6 svar på ”Kinnekullegården och MTB leder”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *