Lundsbrunn Resort & Spa

Lundsbrunn Resort & Spa är en helt underbar oas. Redan på 1700 talet reste man hit för återhämtning och läkning. Vattnet ur brunnskällan ansågs vara väldigt nyttigt för hälsan och man rekommenderades att dricka det mineralrika vattnet. Redan då insåg man värdet att samla människor på en plats för att slippa undan stressen och värna om återhämtning. Under 1900 talet insåg man även att vattnet kunde läka genom bad. Vatten och bort från den stressiga vardagen kunde göra nytta genom att finna lugnet hos Lundsbrunn och dess klorofyllrika oas.

Idag är det en perfekt kombination med att vistas i naturen och röra på oss. Återhämtningen fick vi genom att finna lugnet och tystnaden vid deras pooler eller bara genom att sjunka ner i en skön stol och andas. Med respekt för alla andra som var på Lundsbrunn Resort & Spa tog vi inte några kort inne på spa.

Det var helt perfekt efter en dag i sadeln att sjunka ner i deras varma pooler eller bara sätta oss i ångbastun en stund, eller relaxa i deras varma sköna solrum. Vi passade på att göra en sparitual, där man börjar med att hälla vatten i en kanna som du häller över dig. Därefter tar man saltskrubb och duschkräm i handen och skrubbar hela kroppen. Helt underbart att få massera sina vader efter att vi cyklat 46 km. Du avslutar sparitualen genom att göra en ansiktsrengöring. Produkterna som vi använde är framtagna tillsammans med en lokal producent Madam Chic.

Maten på Lundsbrunn Resort & Spa är supergod och det märks att de försöker att välja så mycket lokala råvaror som möjligt. Vi åt gravad kinnekullehjort med friterad kapris, picklade kantareller och västerbottenmajonnäs till förrätt. Varmrätt blev det fisk och svensk ryggbiff med tillbehör, magiskt gott och till efterrätt blev det ostbricka med läckerheter från Sivans ost.

Vet ni vad det bästa är? Jo, att vi kommer tillbaka i september då vi ska vara med på Kinnekulle MTB Meet. Något som vi verkligen ser framemot nu när vi har varit i området och tittat runt. Helt magisk natur och upplevelse. Vi båda vill verkligen tillbaka!

Läs alla artiklar om Kinnekulle

2 svar på ”Lundsbrunn Resort & Spa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *