I mitten av april begav vi oss till Kinnekulle för att spana in lederna inför Kinnekulle MTB Meet i samarbete med Destination Läckö Kinnekulle. Hoppas att vi ses där i september!
Naturen runt om Kinnekulle är verkligen unik, vi är fortfarande mållösa. Vi utgick från Lundsbrunn Resort & Spa så vi anslöt från Pilgrimsleden som är märkt med röd. Då fick vi även se de medeltida kyrkorna. Hör och häpna vi tog oss ända upp till själva Kinnekulle toppen, sista biten så är det en 4 km lång uppförsbacke där mjölksyran och flåset kickar in ordentligt.

Kinnekulleleden är 46 km lång och är inte särskilt teknisk svår. Mestadels flowiga stigar och som sagt storslagen natur. Leden är märkt med orange. Att tänka på när man cyklar är att vara rädd om naturen och visa hänsyn mot vandrarna. Vi möttes av glada leenden och hej. Vissa delar av leden är cykling förbjuden.

Man passerar några fantastiska sevärdheter; Martorpsfallet, Munkängarna där ramslöken finns, Kalkbrottet i Hällekis, Lasse & Ingas grotta (där Sveriges sista grottmänniska bodde på 1800-talet) och missa inte utsiktstornet på själva Kinnekulle (Högkullen). Separata artiklar kommer om detta.

Vi rekommenderar verkligen ett besök till Kinnekulle.

Läs gärna våra inlägg om Kinnekulle

5 svar på ”Härliga Kinnekulleleden & Pilgrimsleden”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *