Källviksbacken

Källviksbacken ligger ca 5 km från Falun och är en slalombacke som Falu Kommun äger med drivs av IFK Alpin Falun. Vintertid är det en populär slalombacke för kvällsåkning bland annat. När jag bodde i Falun brukade jag åka hit för att åka slalom.

Det är Falu Stigcyklister som bygger och håller lederna fina. Källviksbacken är populärt bland oss cyklister som kör enduro eller downhill. Till hösten kommer även Swe Cup Enduro 2023 garanterat att hållas här igen som tidigare år.

Du parkerar enklast vid Källviksbacken, längst ner vid den stora grusade parkeringen och för att komma upp till toppen cyklar du antingen upp via grusvägen utmed backen eller runt via bostadsområdet, bredvid stora vägen.

Det är en lång uppförsbacke och när jag var där satt jag och min man en draglina mellan oss för att underlätta för mig att ta mig upp. Han cyklade på en e-MTB för övrigt. Det är klart värt besväret för lederna i Källviksbacken är riktigt bra. Det är kanske inget för en nybörjare men för dig som vill utmana dig och känner dig säker med hopp och drop. Det är naturliga leder med inslag av handbyggda hopp, trähopp, stenhällar och doserade kurvor.

Läs vår andra artikel om cykling i Falun.

Det finns väldigt mycket fin cykling i och kring Falun, mer information finner du via Falu Stigcyklisters sida som har skrivit om respektive område.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *