Guide Strömstad

Strax söder om Strömstad ligger en pärla av en plats som inte bara erbjuder enastående naturskönhet utan även spännande mountainbike-äventyr. Lagunen Camping är en utmärkt bas för den som vill utforska områdets MTB-stigar och deras bikepark.

Lagunen Camping är beläget precis vid vattnet och erbjuder en lugn och avkopplande miljö för den som vill komma bort från vardagens stress. Campingen har faciliteter för husvagnar, tält och stugor, vilket gör den till en perfekt utgångspunkt för ditt MTB-äventyr. Läs gärna vår artikel om Lagunen Camping och stugor.

Lagunen och dess omgivningar erbjuder flera fantastiska MTB-stigar som passar alla nivåer av erfarenhet. Inom Lagunen-området finner du en bikepark som är perfekt för äventyrslystna cyklister. Parken erbjuder olika nivåer av svårighetsgrad, inklusive hopp, kurvor och ett tekniskt område.

För den som föredrar en mer naturnära upplevelse finns det gott om skogsslingor runt Lagunen. Dessa stigar tar dig genom vacker skogsmark och nära vattnet, vilket ger en enastående utsikt. Du möter många utmanande klippor och branta backar när du cyklar ut mot havet. Perfekt för den som vill ha fantastiska vyer och känna den friska havsluften. Kom ihåg att ta med dig din kamera, för du kommer att vilja föreviga dessa upplevelser.

Varken Linda eller jag hittar i Strömstad, så vi hade bokat en guide och e-MTB. Vår guide för dagen kommer från Cykel & Salt, Niklas Skogh. Otroligt trevlig och tillmötesgående guide som verkligen visade oss godbitarna och anpassade cyklingen utifrån vår kunskap. Det blev en långdag för oss i sadeln så det var tur att vi hade bokat in oss med e-MTB då vi cyklade ungefär 3,3 mil.

Vi kan varmt rekommendera dig en resa till Strömstad för att uppleva Bohusläns klippor och alla magiska vyer eller om du bara vill komma bort från vardagen och varva ner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *