Mtbtjejer har varit hemma hos Andreas Gabrielsson 34 år i hans garage i Trollhättan och spanat in hans custombyggda carbonhjul. WOW! Vilket hantverk och så mycket tester, tankar och idéer som ligger bakom detta. Visste ni att hans fälgar blivit UCI godkända? Bra jobbat!

På plats var också 15-årige Felipe Vergara som vann SM-guld XCC förra året. Deras vägar korsades när Andreas var tränare för den svarta gruppen på TSOK. På den vägen är det och nu cyklar Felipe på hans hjul och vann SM-guld XCC förra året!

Vår första fråga var såklart hur han halkade in på att bygga hjul? Han startade sitt företag 2022. Andreas kommer från crossvärlden innan men så skadade han sig allvarligt. Efter kraschen beslutade han sig att börja med MTB istället. 2018 så fick han diagnosen reumatism och tyvärr allt vad det innebär. Idag cyklar han inte alls lika mycket på grund av sjukdomen. Däremot så är han väldigt engagerad och följer tävlingarna på plats och framförallt spännande att se när cyklisterna kör på hans hjul! Han bygger precis vilka hjul som du vill ha även om det är landsväg, enduro, gravel, MTB. Man kan välja olika nav, nipplar & färger. Han har ett udda nav som heter Industry Nine Hydra, låter som ett industriljud som är mer eller mindre till för att störa sin konkurrent. Jag hade absolut tyckt att detta ljudet skulle vara superstörigt att ha bakom sig 😉

Under högsäsong så är han tjänstledig från sitt ordinarie arbete en dag i veckan för att hinna med och det kan bli upp till fjorton hjul på dag. Förra året exempelvis så byggde han ungefär 200 hjul åt Allebike. I år så har han nya spännande samarbeten på gång. Han är Buisness Partner för DT Swiss, Tune, Industri Nine Hydra och även för Maxxis.

Är ni sugna på superlätta specialbyggda hjul så tveka inte att höra av er till Andreas. Hans finns på instagram under namnet @a.g.wheels, eller på FB AG-Wheels. Hemsidan är under arbete.

Vår favorit är dom läckra i wave utförande. Lättare och starkare!

Mtbtjejer passade också på att ställa några frågor till Felipe Vergara @felipe._.vergara.
Felipe har tidigare också kört cross men så småningom blev det ändå cyklingen som tog över för att det var roligare och gick bättre. Drömmen är OS, närmast i verkligheten är ungdoms EM i Jönköping.

Han är extra stolt över sin vinst i SM 2023 som slutade i glädjetårar, under loppet låg han topp tre och sedan i slutet så drog han i den tekniska nedförsbacken där han upptäckte att hans konkurrenter halkade efter och det lyckades han sedan hålla ända in i mål.
Han tränar nästan varje dag under vintertid både på trainer och gym. Under säsong blir det lite mindre då det är en del tävlingar, kroppen behöver återhämta sig.

Felipes styrka är det tekniska, han skrattade lite och sade att jag är väl inte vidare stark eller uthållig. Sedan så är väl inte taktiktänket det bästa, vill gärna ligga först, så det behöver jag träna på mer.

Innan besöket så hade vi spanat in Felipes instagram och sett att han har öron på sig under hans tävlingar. Detta blev vi såklart nyfikna på och var tvungna att fråga honom om. Han berättade att det hade börjat med att grannbarnen på gatan cyklade med öron, och så fick han testa och sedan dess har det blivit hans signum. Man ser Felipe i spåret, rolig grej verkligen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *