LedX Lights

Om man cyklar året runt på sin mountainbike så behöver man bra lampor och jag har fått tillfället att prova lampor från LedX Lights. LedX Lights utvecklar och producerar alla sin lampor i Sverige. Grundaren Anders Johansson är en gammal orienterare och friluftsmänniska. Han hade en vision att skapa en pannlampa som skulle vinna över alla de andra lamporna som fanns på marknaden och deras resa började 2009.

När man pratar om pannlampor och ljus, pratar man om lumen. Även om lumen är viktigt måste jag nog säga att det är nog viktigare HUR ljuset sprids. Att det ger en bred spridning samtidigt som du vill se långt. När du rör dig vill du att lampan ska följa dina rörelser och LedX Lights har verkligen satt användaren i fokus när man skapade lamporna.

Ljuset från LedX Lights lampor har blivit ett unikt kännetecken, de levererar hög effekt med en finjusterad ljusspridning för att minska ögonutmattning och bländande effekt. Deras system av lampor och tillbehör är utformat som moduler och de flesta av deras produkter är kompatibla med varandra. Du kan växla mellan olika storlekar på batteri, driva lamporna med extern 12V strömkälla, montera lamporna på hjälmen eller styre.

Snok

Snok är den lilla lampan som passar perfekt på styret. Du fäster den enkelt med hjälp av ett fäste för styret/handtag. Med högeffektiv elektronik och två cree LEDs, smart förpackat i ett stryktåligt lamphus av aluminium, ger Snok en fantastisk ljusbild med en ljusstyrka på 2000 lumen.

Mamba

Generation 4 av Mamba är mellanbror om man ser till alla tre lampor. Där Snok är lillebror och Cobra storebror. Den har oöverträffad ljusstyrka, lång batteritid och en anmärkningsvärd lättviktsdesign. När Mamba kombineras med LEDX-batterier avger den ett kraftfullt ljus på 4500 lumen under upp till 2 timmars kontinuerlig användning och en räckvidd på 270 meter vid 100% effekt enligt ANSI FL1. För de tillfällen då du behöver en extra boost trycker du bara två gånger på knappen för att aktivera Boost-funktionen på 5000 lumen som ger en räckvidd på 290 meter enligt ANSI FL1.

Cobra

Generation 4 Cobra är storebror och den är helt magisk, den lyser starkast utav dessa tre. Generation 4 Cobra är den ljusstarkaste och mest långlivade pannlampa som finns. När den används med LEDX-batterier avger den häpnadsväckande 7000 lumen i upp till nästan 2 timmars kontinuerlig drift och har en räckvidd på 400 meter vid 100% effekt enligt ANSI FL1. Aktivera Boost-funktionen med ett snabbt dubbeltryck, och Cobra släpper lös imponerande 7500 lumen och ger en räckvidd på 430 meter enligt ANSI FL1.

Undertiden som jag har provat LedX Lights pannlampor har jag verkligen förstått att det är skillnad på ljus och ljus. När jag cyklar mountainbike med LedX Lights lampor imponeras jag hela tiden över att ljuset är så pass bra. Det är inget som reflekteras, jag får en perfekt syn och upplever inga skuggor. Det är som att jag cyklar mountainbike i dagsljus.

Jag kan varmt rekommendera LedX Lights, du kommer inte att bli besviken. De levererar en högstandard med optimalt ljusspridning, en perfekt balans och låg vikt som gör att du inte märker av lampan som sitter på din hjälm och den är byggd för att hålla tuffa förhållanden.

Är du intresserad mer utav deras produkter tycker vi att du ska ta en titt på deras hemsida. Just nu har vi även en rabattkod till dig som ger dig 15% i rabatt fram till den 29 februari 2024.

Rabattkod: Pelantz15

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *