Jag har en Garmin 530 Edge med pulsband, 530 är modellen där man fortfarande har knappar på enhetens sidor jämfört med 830 Edge som har touchskärm. Det har kommit nya uppdaterade funktioner på dessa modeller med många nya häftiga funktioner! Cyklar man mycket så blir det så mycket roligare med en cykeldator!

Garmin Edge är kompatibel med Strava och flertalet andra träningsappar, har segmentfinder, mäter din cykeldynamik samt träningseffekt och man kan få fram en himla massa annan statistik. Man kan importera banor direkt från Strava. Om man är en QOM-hunter så kan man stjärnmärka segmentet så när segmentet börjar så piper datorn till och säger GO! Chansen att man missar när ett segment startar och slutar är förbi! Man ser också tiderna för den som innehar QOM:et och sin bästa tid sist gång man cyklade.
Läs mer på Garmins sida

Cyklar man MTB så rekommenderar jag att köpa till ett annat fäste som man centrerar på styrstammen och inte använda sig av de som medföljer och som sticker ut. Skulle man ramla så är det mycket lättare att cykeldatorn tar skada eller knäcks. Så det är värt dom pengarna med tanke på vad en cykeldator kostar. Ja, priset är väl en stor nackdel om man skall nämna något! Dock väger det upp vad man får tillbaka, en väl värd investering om du frågar mig!


En annan cykeldator som fångat mitt intresse är Wahoo ELEMNT som har släppt två varianter som heter Roam V2 och Bolt V2. Dessa är givetvis kompatibla med Trainern Wahoo Kickr som jag tidigare skrivit om HÄR.

2 svar på ”Fördelen med en cykeldator”

  1. Hej Caroline,

   Tack för din fråga! Vi köpte fästena här: https://www.cykloteket.se/sv/articles/1.861.77706/syncros-top-cap-comp-mount-mtb-dc?gad_source=1&gclid=Cj0KCQiA-62tBhDSARIsAO7twbaUIpkn2W9PF_IaUJ73ajnfaWGYUzz-tJHTCm0xaFPtRCM79-bMYnAaAo9jEALw_wcB
   Vi har Scott cyklar så fästet ovan är till dom men det borde finnas till samtliga cyklar.

   Hittade ett här: https://www.subtel.se/cykelf-ste-till-garmin-edge-1040-1030-830-530/sigma-sport-rox-12-0-rox-4-0/bryton-rider-750-940054.html?listtype=search&searchparam=garmin%20edge%20h%C3%A5llare

   Finns ju en del olika varianter, finns dom som är centrerade som man kan vinkla upp. Så du får googla runt lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *