Racerapport SvartVitt

I söndags var det dags för race, denna gång skulle jag, Pernilla köra Göteborgs Stigcyklisters egna enduroserie SvartVitt här i Änggårdsbergen, Göteborg.

SvartVitt är Göteborgs Stigcyklisters egna träning/tävlingsserie. Det är samma upplägg som tävlingsgrenen Enduro. 5-7 st olika specialsträckor som körs på tid och mellan varje specialsträcka, cyklar man tillsammans en transportsträcka till nästa specialsträcka. Det är ingen tidtagning på transportsträckan.

Jag vaknade upp till en mulen söndagmorgon, drack mitt kaffe och funderade om jag hade packat allt igår. Ryggplatt, fullfacehjälm, knäskydd, hjälmkamera och ombyte till efteråt. Det enda jag behövde packa nu på morgonen var att lyfta upp cykeln på mitt cykelställ.

Måste erkänna även om jag har tävlat förr, så var jag ändå nervös. Du vet så där pirrig i magen. Har fått höra att man ska vara nervös, det gör att man är mer fokuserad. Kanske stämmer, vad vet jag 😉

Vi skulle samlas redan kl 09:45 på morgonen vid grusparkeringen vid Eklanda Höjd. Det tar mig inte mer än max 20 minuter att köra dit från där jag bor. Givetvis var jag först på plats, varför är det så?

Vi var 3 anmälda tjejer på plats och 16 killar. Så fort alla hade hämtat ut chipen så cyklade vi iväg mot första delsträckan. Det var lite småkyligt så jag tog med mig min vindjacka, som jag senare upptäckte var totalt onödigt. Kan meddela att jag blev varm rätt fort och tack Maria för att min vindjacka fick åka snålskjuts i din rygga!

Det var 7 st väldigt roliga specialsträckor som vi tävlade på. Vi började med Flowduro, Trenduro och vidare mot Funduro och DoggyStyle innan vi bytte berg till Episka-Delikata och vidare till Kotten och Alternativa Kotten. För dig som har tillgång till trailforks hittar de lederna där som vi körde, område Änggårdsbergen.

Under dagen fick vi både regn, blåst och strålande solsken. Jag råkade tappa balansen eller nåt och vred styret under en specialsträcka, så att Kristin körde om mig. På slutet när jag var trött, så råkade jag köra in i ett träd så att mitt lillfinger blev lite svullet och blått. Förutom det så hade jag superkul!

Totalt cyklade vi 15 km på 3 timmar. Och efter sista specialsträckan cyklade vi alla tillbaka till grusparkeringen där vi skulle få vårt resultat men också fika och grillad korv. Fick höra från många att de tyckte att det var riktigt roligt att vi var 3 tjejer som var med och tävlade. Tävlingsledningen Eric och Anders gjort så att vi tjejer tävlade mot varandra och inte mot killarna, vilket gjorde det lite roligare för oss tjejer.

Nu är du säkert nyfiken på hur det gick för mig. Det var jämt mellan oss tjejer måste jag ändå säga. Vi var grymt duktiga som utmanade oss och tog oss igenom allt. Jag hamnade på en 1:a plats, Kristin på 2:a plats och Maria på en 3:e plats.

Nu hoppas jag att fler tjejer våga prova enduro och att vi ses nästa säsong av SvartVitt om du bor här i Göteborg.

Är du nyfiken på att se filmerna jag spelade in, så hittar du de via Lantz Cykelglädje.

Ett svar på ”Racerapport från endurotävling”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *