Finnsjön Mölnlycke

Strax utanför Göteborg med riktning mot Borås ligger Mölnlycke, ett samhälle som tillhör Härryda kommun. Det är inte mer än 10 km från Göteborg. I Mölnlycke finns väldigt mycket härliga vandringsleder och MTB stigar.

Friluftsfrämjandet har även en tjejgrupp som cyklar tillsammans under sommaren, varje tisdag och då tillsammans med ledaren Lisa Ehrlich, som i helgen visade mig stigarna. Bor du i eller kring Mölnlycke och vill cykla med andra tjejer, tycker jag verkligen att du ska gå med i tjejgruppen.

Vargkullen

Vargkullen mountainbike-park är ett teknikområde med pumptrack, hoppsektion och dropsektion. Det finns ett flertal slingor att cyklar på. Det finns även en balans- och tekniksektion. Bilparkering finns vid Råda kyrka i Mölnlycke. Därifrån cyklar du sedan upp till banan.

Finnsjön

Det finns motionsspår vid Finnsjön, ca 6 km med varierat underalg. Leden startar i bostadsområdet Nysäger och följer Örtjärn ner till Finnsjön och vidare runt. Vid Finnsjön finns även mountainbikespår med hopp och doserade kurvor. Det finns flera olika slingor med olika svårighetsnivåer. Du hittar parkering vid Finnsjöns badplatsen eller vid Ötjärns badplats.

Det är en otroligt fin natur kring Finnsjön, mycket tall och ek. Cyklar du på sommaren tar du med dig badkläderna och tar ett dopp innan du cyklar tillbaka till din parkering.

Nu fick jag äran att cykla med två andra tjejer (Lisa Ehrlich och Eva-Lotta Liljegren) som kan sitt Mölnlycke och de bjöd på sina favoritstigar. Det var ljuvlig cykling kring de olika stigarna och riktigt roligt. Det hade snöat under fredagen så det var fläckvis halt men det stoppade oss inte att hitta skönt flow. Jag ser verkligen framemot sommaren och då få komma tillbaka och köra fler turer kring Finnsjön och Ötjärn. Nu när jag tittar på Trailforks så finns det verkligen hur mycket som helst att upptäcka.

Hoppas vi ses på stigen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *