Kesberget Bikepark

Vi båda var nog lite nervösa när vi entrade Kesbergets Bikepark en söndag i maj. Det var strålande solsken och riktigt varmt ute. Det var första gången som vi båda skulle få prova på att köra Kesberget Bikepark för första gången. Jag har kört bikepark förut men det var första gången för Linda.

Stort tack till Kesberget Bikepark för att vi fick komma och prova er Bikepark!

Kesberget drivs av en ideella föreningen, Vårgårda Downhill, som startades 2018. De har en lift som tar dig till toppen på berget och därefter väljer du bland de 10 olika leder som tar dig nedför berget. De har en grön led som heter Gröne Orm och en blå led, Svartberget Enduro därefter är det röda och svarta leder som är mer tekniskt svåra. De har öppet på söndagar mellan kl 11:00 – 16:00.

För att ta sig till toppen av Kesberget behöver du ta bygelliften upp, något som vi båda var lite nervösa för men det gick hur bra som helst. Ett tips är att sätta skydd kring din sadelstolpe så att det inte blir något skav. Vi båda hade en bit avklipp slang som skydd.

Kesbergets Bikepark är inget nybörjareställe utan riktar nog in sig på den som är lite mer erfaren vilket vi upptäckte då Linda är helt ny på att köra Bikepark. Vi riktade in oss på att köra två olika leder, Svartberget Enduro och Snoken. Snoken var riktigt rolig att swicha ner för och inte så utmanande. De olika lederna var bra uppmärkta även om vi körde vilse vid Svartbergets Enduro 😉

Jag hade uppskattat att det fanns mer information om hur lederna var, eftersom jag inte ville utmana Linda eller skrämma upp henne genom att åka något som blir för utmanande. Så det skickar vi i retur till Kesberget!

Vad tyckte Linda om att köra Bikepark?

Det var en ny upplevelse för henne och hon känner precis som jag att Kesberget inte var något för en nybörjare men att det var roligt att prova. En erfarenhet rikare och något helt annat än vad hon är van vid. Ifall du missat så är Linda en XCO-tjej 🙂

Under vår dag på Kesberget Bikepark var även Elcykel kompaniet, Stampens cykel och Thule på plats för att visa upp nyheter och alla fick prova demo cyklar, känna och klämma på nya produkter.

Tack till Henrik som lät oss komma och testa Kesberget Bikepark. Jag och Linda hade en rolig dag tillsammans. Jag kommer säkert tillbaka för att testa de andra lederna någon söndag framöver!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *