Järvsö Bergscykel Park

Järvsö Bergscykel Park eller Bikepark är nog en av Sveriges bästa om du får fråga mig. Järvsö Bergscykel Park är designad av det kanadensiska bolaget Gravity Logic som har sin bas i Whistler, Kanada och parken invigdes 2010.

De har ca 20 olika leder i olika svårighetsgrader, allt från grönt till svart. Alla lederna har fått namn utifrån Järvsölegenden Barbro ”Lill-Babs” Svensson låtar och familj. Under vår semester var vi här och cyklade i två dagar och favoriterna hos mig är Malin – Honey Honey samt Manolito. Du tar dig upp till toppen med hjälp av deras stolslift som tar fyra cyklar åt gången.

I Järvsö hittar du något för alla oavsett om du önskar lätta leder eller riktigt utmanande. Deras motto är cykling för alla. Gillar du inte downhill finns det en uppsjö utav härliga XC leder för dig att upptäcka. Glöm inte bort att lösa ett trailpass.

Du hittar även en pumptrack precis innan du åker upp mot Järvsö Bergscykel Park, i södra delen av Järvsö. Här hittar du både barn och vuxna som åker runt och pumpar sig trötta. Det är både svår och roligt att köra pumptrack, testa ett varv vetja!

Boende

I Järvsö finns mycket olika boende för dig som turist, allt från airbnb, camping, hotell eller stugor att hyra. Du hittar äventyr och sevärdheter för hela familjen och missa inte att göra ett besök hos Järvzoo Djurpark som ligger precis intill Järvsö Bergscykel Park.

En smakupplevelse du inte får missa är att göra ett besök hos Järvsö Lanthandel. Här bjuds det på lokal- och närproducerad mat med inspiration från Hälsingland. Det är trångt och populärt så boka bord är ett tips.

Järvsö Lanthandel
Järvsö Lanthandel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *