Sandsjöbacka är Hallands största naturreservat på land. Här kan du uppleva ett härligt och varierande landskap med berg, ljunghedar, små sjöar och skog. Det finns många stigar i reservatet och möjlighet till både vandring och cykling. På sommaren kan du möta på kossor och dess kalvar. Sandsjöbacka är ett stort naturområde som sträcker sig mellan Kungs­backa i söder och Göteborg i norr. Du kan komma till Sand­sjöbacka via vandringsleder från Sisjön, från Torre­kulla, eller från Spår­hagavägen i Lindome.

Sandsjöbacka är uppdelat i två delar. En nordlig del som ligger i Västra Götalands län och en sydlig som ansluter vid länsgränsen och sträcker sig ner till Kungsbacka stad. Längs med reservatet går E6:an. Närmast vägen är bullret från trafiken påtagligt men ju längre in i reservatet du kommer desto mer avlägsna blir ljuden.

Jag, Pernilla bor ca 4 km från Sandsjöbacka och cyklar väldigt ofta till Sandsjöbacka både som en eftermiddagstur eller en heldag med picknick. Det är otroligt fint i Sandsjöbacka och när jag tar en eftermiddagstur cyklar vi nästan alltid den röda leden runt sjön. Den röda leden är ca 5 km och är otroligt fin. Du kan se ledkartan här. Vid ett tillfälle filmade jag vår MTB tur när det var en fin vinterdag här i Göteborg.

Det finns några grillplatser utmed lederna där du kan grilla korv och dricka din kaffe. Vi brukar stanna vid någon stenhäll, sätta oss ner och dricka vårt kaffe som vi brukar ha med oss vid de längre MTB turerna.

Vad gäller svårighetsgraden är det ingen XC cykling utan mer teknisk stigcykling med både svåra och lätta passager. Sandsjöbacka är oftast blöt och på många ställen har man byggt spänger över det blötaste. De är nätade och 3 plankor breda så det är inga problem att cykla på, det gäller bara att ha blicken långt fram och lätt tryck på bromsen så går det bra.

Ha en fin dag//Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *