Beroende på vad för underlag man ska cykla på så finns det olika sorters däck man kan investera i, ett tips för att höja känslan att t.ex få det mer ”lättrullat” är att höja däcktrycket (pumpa i mer luft i däcken). Detta passar på lätta underlag grus, asfalt och lite mer flowiga stigar.
Där det är mer tekniskt så bör man släppa ut lite ur däcken för att det inte skall bli så stötigt. Glöm inte att anpassa ditt däcktryck efter underlag.

Rätt däck för rätt tidpunkt på året är också bra att ha i åtanke. Vad för underlag cyklar du mest på? När det är blött ute och man cyklar mycket terräng så bör man ha grövre däck då det greppar bättre och man behöver absolut inte ha samma typ fram och bak. Är man lite ekonomisk så sätter man oftast det grövre däcket fram för att det är där man vill ha fäste. Sommartid så byter man till mer slimmare däck då det rullar lättare och det vanligtvis inte är lika blött. Så en uppsättning för vår sommar och en för höst/vinter är bra att ha.

Som med allt annat inom denna sporten så kan man verkligen ta detta till detaljnivå och det är inte bara däck utan det finns aspekter som mönstring, gummiblandning, tunna/tjocka, breda/smala, slanglöst.
Detta överlåter vi till dom som säljer däck.

Ett svar på ”Rätt tryck & däck”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *