Vallåsen bikepark

Fart, flow och adrenalin, på Vallåsen finns något för alla. En av Sveriges bästa bike parks med 12 leder. För några veckor sedan så var jag där för att testa på deras leder, andra gången i hela mitt liv som jag cyklar denna typ av cykling. Dom har ett väldigt brett utbud av leder och en fantastisk service vid liftarna. Dom både hänger på och hänger av cykeln, hur smidigt som helst. Har man ingen cykel, ingen fara! Man kan hyra en cykel där och då ingår det skyddsutrustning, hur bra är inte detta? Perfekt om man vill testa på! Vem vet sen kanske man fastnar.

På deras hemsida skriver dom ”Hos oss hittar du ett brett utbud av cykelleder som passar alla nivåer, från nybörjare till avancerade cyklister. Lederna är välskötta och varierade, med allt från enkla, slingrande stigar till tekniskt utmanande nedfarter med hopp, drops och berms. Denna variation gör det möjligt för cyklister att utmana sig själva och utveckla sina färdigheter oavsett erfarenhetsnivå”.

Detta kan jag inte annat säga än att det stämmer väldigt bra! Dom har också en servering med bra utbud på rätter att välja bland om man inte vill ha med sig egen mat. Finns även en cykelbutik.

Vilka leder testade jag? Jag körde Loas gröna, perfekt för nybörjare och inte bara det, alla älskade den även om man inte är nybörjare. Här får man chansen till att få upp farten ordentligt och också få ordentligt med luft under hjulen och utmana sig själv i burmsen. En klar favorit! Som man inte tröttnade på! Två andra favoriter var V-line och Spruffs på dessa två har mer tekniska inslag och lite mer utmanande terräng. Sedan efter ha kört ett par gånger var så vågade jag på mig de röda. Testade Woodstock, jag tog mig ner men som nybörjare så var den rätt så svår. Kom snabbt på att jag höll mig till dom andra.

Kommer jag att åka hit igen? Absolut!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *