Hej! Kul att du vill ställa upp på intervju! Nu är snart säsongen över, hur känns det?
Hej! Kul å va med! Jo men ganska skönt just nu, har haft en ganska kort och intensiv säsong utan någon bra form efter ett långt skadeuppehåll under hela våren.

– Skryt lite om dig själv för dom som inte har koll på vem du är 😉
Oscar lind heter jag och är uppvuxen i Uddevalla. Började tävla för Uddevalla CK som liten men har de senaste 5 säsongerna tävlat för Team Serneke Allebike. Tävlar främst i mtb cross country och hade under förra året min bästa säsong hitills. Med placeringarna 11,11,12 på 3 världscuper i U23 klassen samt en 9:e plats på EM!

Vad är du mest nöjd med iår och vad är du minst nöjd med?
Iår är jag väl inte jättenöjd över något resultatmässigt, men om jag skulle välja något så är det bronspengen på SM i XCO. Och mina resultat 16,17 i 2 deltävlingar av shorttrack Världscupen!

– Hur ser dagen innan en tävling ut? Kost, sömn mm.
Dagen innan tävling brukar bestå av gröt till frukost, sedan ris/pasta och kyckling/tonfisk till lunch och middag. Inte så mycket grönsaker då jag vill försöka hålla mig borta från allt för mycket fibrer. Träningsmässigt brukar jag köra någon form av igångsättningspass som oftast är ca 1,5h men någon Fartökning för att skrämma upp pulsen. Sedan försöker jag gå och lägga mig relativt tidigt för att försöka få en god natts sömn!

– Återhämtning är viktigt, hur gör du när du ska återhämta dig efter en intensivperiod med tävlingar?
Brukar försöka koppla av så mycket som möjligt. Kan vara att inte cykla alls eller bara rulla runt och ta det piano. Tycker det är avslappnade att vara vid havet så där spenderar jag en del tid. Brukar försöka hålla mej hemmavid för det mesta och undvika längre resor då en tävlingsperiod ofta innehåller många timmar på resande fot som ofta sliter mer än vad man tror.

– Slutligen, hur ser 2024 ut? Vad har du för planer?
Mitt stora mål är att komma tillbaka till den form jag hade innan min skada iår, och även bättre än det. Så prio ligger att få till en bra vinterträning så jag har en stor bas att stå på när säsongen kommer! Sen är det bara att gasa!😁

Stort tack Oscar för att du ville vara med i månadens intervju! Det skall bli kul att fortsätta att följa dig och din utveckling.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *