Cykelmagda

Kul att du vill ställa upp i intervju!

– Berätta lite om dig själv, skryt lite, vem är du?
Först vem är jag ! Jag är Magdalena Enges ifrån Leksand Dalarna som är en jättefin plats att bo på om man gillar natur och rörelse eller som jag har en passion för cykling som jag gärna delar med mig av speciellt på instagram, men emellanåt också i min blogg Cykelmagda.
Började med cykling när jag köpte en cykel för att cykla tjejvättern när jag gjorde tjejklassikern. Sedan klassikern och det blev 11 till långa Vätternrundor. Sen blev det MTB och några cykelvasor.
Några MTB-o har jag också provat och det är riktigt kul. En introduktionskurs i velodromcykling och senare en kurs och många söndagar i velodromen i Falun innan corona kom och förstörde just när jag köpt en egen cykel som blivit stående i källaren.

Cyklade grusvägar på min Cross långt innan folk började med gravel och den trotjänaren har jag fortfarande och cyklar mycket på. Har just uppgraderat mig med en nyare MTB så ska försöka cykla lite mera med den och komma ut på stigarna mera. Jag försöker hitta på små och stora utmaningar för att motivera mig. Försöker prova på nya saker även om jag är ganska feg i grunden. Gillar att guida nya cyklister i den sköna konsten att cykla i grupp skallad klungcykling. 

– Berätta om e-cyckling teamet Swedish Zwifters som du är med i?
Jag är stolt medlem av team SZ som jag tävlar med på Zwift. Många tävlingar är i lag och vi delar in oss i lag där vi är i samma kategori . Vilken kategori du tillhör har med hur många watt du kan hålla i en timme och vilken vikt du har för att du ska tävla emot de som är ungefär lika starka som dig. Alla kan alltså tävla på Zwift. Det är verkligen kul och härlig stämning när vi hör varandra på discord från olika håll i landet men ändå tävlar tillsammans.

– Vi ser att du är utomlands en hel del och cyklar, berätta gärna mer om det, bästa stället? Vad ska man tänka på osv?
Jag cyklar såklart gärna när jag är ledig och även när jag är på resa. Jag många semestrar som planeras efter var det är bra cykling eller om det går lopp vi vill åka som Letape du Tour som är en bergsetapp från samma års Tour de France. Många tusen höjdmeter och många kilometer i värme har vi cyklat men höjdpunkten var nog när vi var publik på plats när en etapp passerade det mytomspunna Mount Ventoux två gånger och vi fick ta del av folkfesten och se stjärnorna på riktigt nära håll. Provance och Rivieran är verkligen urvackert att cykla . En annan upplevelse var när vi cyklade Maratona dels Dolomiten i Italien. Sella Ronda var vackert men tufft. Att cykla lopp utomlands är oftast generösa depåer, bilfria vägar och fina cykelkläder till deltagarna. Jag återvänder gärna till Spanien för det varma klimatet och de vänliga bilisterna. 

Har både tagit med egen cykel och hyrt. Fördel att hyra för oss som har en bit att släpa en stor cykelväska som ska rymmas i bil innan vi kommer till flyget. Tips om vägar och rutter att cykla kan man få av kompisar eller kolla Strava vad som är populärast bland lokala cyklister. Det hjälper också att min Johan är bra på karta som orienterare! Men jag rekommenderar verkligen att cykla i andra länder man ser så mycket mera på cykeln 

– Brukar du tävla? Förutom i e-cykling då.
Ni frågar om jag tävlar, men svaret är nej! Har inte de kvaliteter som behövs . Jag cyklar en hel del motionslopp och försöker tävla emot mig själv kan man säga. Enda tävlingarna jag försöker ställa upp i är när min klubb ordnar klubbmästerskap. Jag är även glad funktionär när vi i Dalarnas Cykelförbund anordnar öppet DM i MTB och landsväg. Jag sitter som ledamot i styrelsen där och vill sprida cykelglädje även där.

– Vad är ditt bästa återhämtningstips?
Höll nästan på att glömma mitt bästa återhämtningstips! Det är nog god mat och dryck en bok eller film gärna med min katt Alf bredvid.
Tack för att jag fick vara med hos er trots att MTB inte är min främsta cykel.

– Stort tack för att du ville ställa upp och som sagt vi gillar att intervjua grymma tjejer på cykel!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *