Kul att du vill ställa upp i intervju med Mtbtjejer! Vi är så nyfikna på dig och Justridefinale.

– Skryt lite om dig själv, vem är Louise?
Jag är en 45-årig tvåbarnsmamma (klara 15 år och Livia 11 år) som driver ett enduro resebolag i Finale Ligure, Italien och tävlar cykel ibland. Jag började cykla när jag bodde i Chamonix som 26-åring. När klara var 1 år så föreslog några kompisar att jag skulle hänga med på en cykeltävling som dom trodde jag skulle gilla och så åkte jag på min allra första endurotävling 2010. Sen har det blivit desto fler sen dess.
Jag vann den italienska serien Superenduromtb ett par gånger. Blev Nordisk mästarinna i Åre 2015. 2017 skulle jag ”aldrig mer tävla” och 2019 vann jag titeln som EWS MASTER och elit Riders trophy i Finale i tjejklassen och som team. Under covid tävlade jag EWS i elitklassen igen och rullade in top10 ett par gånger. I somras provade jag mitt första blind-race och körde hem vinsten i TransVaraita.


–  Hur hamnade du i Finale? Driver du JustRide Finale Ligure Italy själv?
Jag började cykla när jag bodde i Chamonix 2004 och vi hörde om ett coolt ställe i Italien som vi sen började besöka reguljärt för att cykla, äta glass och bada i havet. På en cykelsemester 2006 träffade jag min ex-man, en lokal cyklist och ett år senare flyttade jag från Chamonix till Italien.
Vi startade Justridefinale tillsammans 2007 men från 2018 driver jag företaget på egen hand. From denna vår har jag tagit in en ny guide Chris som gör att vi både kommer kunna växa men också bättre balansera allt ”som ska göras”


– Berätta gärna om era turer som ni erbjuder i Finale.
Vi erbjuder custom made cykelresor av blandad karaktär; jag sätter ihop resorna tillsammans med gruppen eller erbjuder våra klassiska program. Vi har otroligt många stigar bara med start i Finale men även andra roliga cykelställen inom 50km radie. Det är en blandning mellan mer Shuttle baserad cykling och längre äventyr där vi trampar mer.
– Långhelger och veckolånga resor på plats i Finale.
– Point to point resor med flera olika locations då vi också övernattar på refuge i bergen bakom Finale.
– Kurser med cykelteknik
– I framtiden kommer vi erbjuda media-läger och test-resor ”for the bike industry”.

– Viken av turerna är din favorit och varför?
Jag gillar bäst variationen jag får mellan alla olika grupper, och dom olika äventyr vi delar tillsammans.

– Har du fundering på att tävla mer? I sådana fall, vilka tävlingar?
Mindre tävlingar detta år men jag har anmält mig till några flerdags-tävlingar i alperna då jag gillar att köra blind och vara ute på ett äventyr både på enduro och på e-bike. Bosch all Around Aosta och ebike Word tour i Verbier.

– Vad har du för framtidsplaner?
Alltid en bra fråga! Vara den bästa mamman jag kan till mina tjejer:-) Utveckla Justride med Chris. Bli bättre på att göra mindre i vardagen. Jag litar på att resten ger sig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *