Månadens intervju med Linn Gustafzzon

Så kul att du ville ställa upp på fem snabba med Mtbtjejer! Skönt med offseason? Vill vill också passa på att säga stor grattis till vinsten i SM!

– På tal om offseason, hur tränar du vintertid?
Jag älskar att åka skidor! Så det blir mycket alternativträning under hösten och speciellt i början på vintern, det blir både längdskidor, slalomskidor, topptur, gym, löpning och cykel såklart. 

– Vad är dina bästa tips på återhämtning?
Tror detta är så individuellt. För mig har det varit att dragit ner på ”sido”aktiviter. Har varit lite för bra på att ”vara med på allt” och alltid velat sagt ja till att göra saker och träffa vänner. Så nu har jag verkligen lagt fokus på att sortera ut det jag verkligen vill vara med på och resten orkar jag faktiskt inte med. Äta sova träna osv tar väldigt mycket energi bara det… 🙂 

Men min bästa återhämtning är att kolla serie eller slå på en  film. Lägga sig i soffan och se en bra serie, då slappnar jag av. Ni kanske förväntade er ett isbad eller liknande men jag tror alla slappnar av på olika sätt. 

– Hur var din känsla i världscupen 2023?
2023 var ett väldigt tufft år med både sjukdomar och skador. Åkte på corona på våren och kände mig helt under isen i fler månader. Så det var en utmaning att tävla med en kropp som absolut inte ville ta i, den var trött slut och jag kände inte igen den under i princip hela sommaren. Det är väldigt tufft. När man vill och vet att man kan bättre men kroppen säger nej. Tuff åt både mentalt och psykiskt. 

– Vad är den största utmaningen med att tävla i världscupen?
Ovanan. Jag började sent att cykla jämför med de flesta, så att komma ut till den stora cirkusen och våga ta plats, våga ta i och faktisk inse att jag förtjänar att vara där har varit något jag jobbat med i två år. 

– Hur ser ditt 2024 ut?

Nytt team, Team Massi. Fokus på världscup. Vi är i Spanien just nu med laget i 3 veckor och det känns så bra. Härlig grupp med människor och jag stortrivs i gruppen. 2024 känns bra i magen. Jag känner mig starkare än någonsin och hoppas det kommer ut på tävlingarna till sommaren. Tror det kommer vara ett roligt och äventyrligt år. 

Stort lycka till Linn i det nya teamet, skall bli kul att följa dig i ditt nya team.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *