Hej! Grymt roligt att du ville ställa upp på fem snabba med mtbtjejer.se

– Berätta lite om dig själv, skryt lite, vem är du?
Josefine Björkman, 29 år. Bor med sambo och dotter på 1 år. Har tävlat sen jag var 10 år gammal 🙈 och har under den tiden bland annat samlat på mig flera SM guld, ett EM guld och en 12e plats på VM med mera.

– Hur kommer det sig att du började med just enduro?
Jag började först med downhill. Hade tävlat lite i xc innan dess men jag tyckte att tekniskt nedför var roligare. Jag var iväg på världscupstävlingar och europacupstävlingar och körde för landslaget men slutade med detta 2018 då jag tyckte att enduro passade mig bättre. Jag hade redan 2015 börjat tävla i enduro i brist på downhilltävlingar i Sverige och sporten växte i mina ögon år för år. Då jag inte är så explosiv som krävs i downhill utan mer av en seg och uthållig jävel så passade enduro bättre och det var lättare att träna i Sverige.

– Hur ser din vinterträning ut?
Min vinterträning just för tillfället är att bara göra det jag tycker är kul och försöka samla timmar på enduron. Snart däremot börjar ett lite mer seriöst upplägg men jag håller för tillfället på att komma fram till hur jag ska lägga upp det med jobb och familjeliv.

– Vad är mest utmanande med enduro?
Det mest utmande med enduro tycker jag är att hålla fokus under en så lång tid. I världscupen är tävlingarna ibland 6-7 timmar långa totalt, men det är också det jag gillar väldigt mycket. Det är ändå en del strategi hur man ska lägga upp dagen för att sprida sin energi så bra som möjligt.

– Vi har sett att du har olika kurser för tjejer, hur kommer det sig att du började med det?
Jag har haft teknikkurser länge och i början var det mycket killar som var med men tillslut kände jag och min kompis Hanna att det är för lite tjejer som cyklar enduro och ville ändra på detta genom att ha teknikkurser för endast tjejer. Detta var lyckat och otroligt roligt och jag märker att antalet tjejer som kör ökar och hoppas att det fortsätter så.

Tack för att du ville vara med på intervju Josefine, vi följer dig med spänning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *