Man får inte glömma av att ta hand om sin cykel, i denna artikel så får kedjan sig en egen plats. Med tanke på vilket extremt tryck den utsätts för så gäller det att ta hand om den.

Muc-off Drivetrain cleaner– Spruta denna på kedjan och jobba in medlet med diskborsten samtidigt som du snurrar hjulet, gör likadant även på dreven. Skölj sedan av.

Muc-Off Dry Weather Lube- Man skall inte ta på för mycket på kedjan för då blir den kletig och då fastnar smutsen lättare. Detta skall man undvika! Hellre ofta och lite än för mycket. Denna är perfekt för dammiga och torra förhållanden. Efter insmörjning torka av kedjan med en torr trasa.
Minskar friktion, förhindrar slitage, skyddar mot rost, gör så att smutsen inte fastnar. Kan med fördel också användas på pedelklossar, växelreglage och växelförare.

Muc-Off Wet wather Lube- Hållbar kedjeolja för långdistansturer i vått och lerigt väder. (Vi använder endast nästan bara den ovan). Då vi inte cyklar så mycket långdistans.

Disc Brake cleaner- När allting är klart, det sista man gör när cykeln är helt rengjord så använder man denna när man gör rent bromsskivan samt klossarna. Spruta på samtidigt som du snurrar hjulet och torka rent med en torr trasa.

Artikel om rengöring av övriga cykeln kommer inom kort.

Ha en fin dag/ Linda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *