Nu när solens strålar smyger sig fram och väcker liv i naturen, fåglarna kvittrar och vi alla längtar nog ut på stigen med sin mountainbike. Känna vårvinden och se allt vakna vid liv i skogen, vårkänslor. Det är hög tid att spana in alla vårens nyheter för 2024 och för två helger sedan var vi i Skövde på den Stora Cykelmässan och fick chansen att spana in några nyheter.

Orbea

Under oktober 2023 släppte Orbea nyheten om sin nya Occam LT och Occam SL, vilket vi var snabba att skriva om. Läs gärna vår artikel om dom här.Occam SL kan man säga är inriktad mot lättare stig och CrossCountry. Den är riktigt nice och vi båda er fram emot att testa den. På mässan hade de tyvärr ingen Occam LT på plats. Occam LT är inriktade lite mer mot stökigare stig och enduro om man ska försöka dela upp dom.

Läs mer om Orbea Occam på deras hemsida.

Cannondale

Cannondale Habit LT har kommit med en ny version för året, med uppdaterade komponenter. Cannondale Habit finns i flera olika versioner, var av LT modellen är lite kraftigare byggd. Habit LT har en slaglängd på 140/150mm och den vanliga Habit har 130/140mm. Den vanliga Cannondale Habit är perfekt för dig som inte vill kasta dig nerför dom allra stökigaste stigarena.

Läs mer om Cannondale Habit på deras hemsida.

Canyon

Canyon har gjort uppdateringar på Spectral, Stoic och Lux Trail för året. Om vi ska börja med Canyon Spectral så kan man säga att den är konkurrent till Cannondale Habit. Spectral är en bra allround cykel med 150/140mm i slaglängd. Canyon Stoic är en aluminium hardtail som är en perfekt instegscykel för dig som vill ha en trygg och stabil stigcykel för en bra peng. Canyon Lux Trail är en blandning mellan cross country och stigcykel.

Läs mer via Canyon egna hemsida om Spectral, Stoic och Lux Trail.


Merida

Merida har även gjort uppdateringar på sin One-Twenty, den ser riktigt trevlig ut och är en bra instegcykel för dig som funderar på att uppdatera dig från en hardtail eller ska satsa på en fulldämpad för en bra peng. Pernilla har haft två One-Twenty för några år sedan och var väldigt nöjd med sin. Läs hennes artiklar om One-Twenty 8000 och One-Twenty RC.

Är du mer nyfiken och vill läsa mer om One-Twenty kan du läsa mer här via deras hemsida .

Trek

Slash är Trek nya Enduro mountainbike med 170 mm slaglängd. Det här är en mountainbike som är byggd för tävlingen som tar dig nerför allt stök. Det är en riktigt beast! Läs mer om Slash via Trek hemsida.

Specialized

När vi var på Stora Cykelmässan i Skövde berättade Petter som stod i montern om deras nya Epic. Epic är Specialized nya Cross Country mountainbike och den finns i två olika versioner där Epic är mer inriktad mot tävling medan Epic EVO är en allround mountainbike. Läs mer om Epic på Specialized hemsida.

Redan nu börjar vårens alla nyheter sakta med säkert rulla in till en cykelbutik nära dig, så håll utkik!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *