13 maj så körde jag Linda Dalsland X-country 57 km, för er som är sugna så är anmälan för 2024 redan öppen. Ett minst sagt utmanande lopp som börjar med en monsterbacke. Som med alla motionslopp så när starten går så drar ”eliten” iväg i ett hejdundrande tempo. I början så var man uppe i en hastighet på 27-30 km/h och ändå blev man frånåkt. Man hade gärna sett i dessa lopp att eliten startar i en klass för sig och sedan kan motionärerna få starta.

Jag tog mig i mål på 3:31, och det resulterade i en sjunde plats. Cirka 59 minuter efter pallplatserna.
Det var ett tufft lopp, med fruktansvärda höjdmeter. Dessa framgår inte när man anmäler sig. Man har också gjort en omdragning av banan, så den var mycket tuffare i år, med mer stig. Tidigare har man kunnat köra Gravel på detta loppet, men det skulle jag säga att det lämpar sig inte för Gravel. Skymtade inte någon som körde gravel, fanns kanske en förklaring till det.

Naturen i Dalsland är dock helt oslagbar, oerhört fin. Slående vyer när man svettas och fryser om vartannat, en liten tröst i alla fall…eller?

Såhär i efterhand är man ändå glad att man genomförde det och inte hamnade sist. På något vis gillar man ändå denna sortens utmaning.

Såhär beskrivs loppet på hemsidan; ”Längs sjöar och kanaler, över stock och sten, ut på ängar och in i skogar. Dalsland X-Country (DXC) är ett utmanande cyckellopp i omväxlande natur, som lämpar sig både för mountainbike och gravel cyklar, med många deltagare varje år!

Oavsett vilken bana eller cykel du väljer kommer du att kunna njuta av fantastisk natur med många vackra sjöar och tjärn. Start och målgång sker i Bengtsfors som ligger 6 mil öster om Halden, cirka 17 mil från Oslo och 18 mil norr om Göteborg”

Ett svar på ”Tävlingen Dalsland X-Country 57 km”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *