Det finns en uppsjö gravel cyklar av olika märken och modeller. Vi har spanat på olika märken och gillar dessa tre. Prisklasserna varierar kraftigt på olika modeller givetvis, dessa tre modellerna ligger på en mellannivå i prisklassen. Mera plånboksvänliga. Modellerna kommer med aluminiumram. Vill man ha carbon så får man gå upp i prisklass. Jag är riktigt sugen på en gravel, för att komplettera träningen på höst/vinter.

Orbea Terra H41 – Terra finns i olika prisklasser beroende på vad man är ute efter. Denna modellen kostar från 25.000:- och går att välja i tre olika färger. Finns från XS och uppåt och man har olika tillvalsmöjligheter som inte kostar extra om man vill ha annat styre eller andra däck. Endast deras carbon ram som erbjuder LOCKR system dvs förvaring i ramen. Man kan även designa sin egna gravel färgmässigt om man väljer dyrare modell.
Läs mer om Orbea Terra.

Canyon Grizl 7 NYHET! även denna finns i olika prisklasser och varianter. En helt ny modell hos Canyon. Dom har även modellen som heter Grail sedan tidigare. Storleksmässigt så kommer den från 3XS-2XL. Finns i två färgutförande. Pris 22.300:-. Grizl AL är i aluminium medans SL är i Carbon. Finns även med dämpning för den riktigt äventyrslystne! Finns också massa smart förvaring att köpa till , framebags mm.
Läs mer om Grizl.

Trek Checkpoint ALR 4NYHET! Just denna modellen kostar 22.099:- Finns från storlek 49-61. En perfekt instegsgravel. Finns i två färgutförande. Har många integrerade fästen för ramväskor osv. En cykel med riktigt bra recensioner.
Läs mer om Checkpoint.

Merida Silex 600 – En äventyrshoj med MTB geometri. Silex finns i många olika modeller och prisklasser. Under se din storlek så ställer man in längd, innerbenslängd, armlängd och så får man sin rätta storlek. Deras storleksspann är XS-XL. Pris: 22.499:-. Finns en hel drös med fästen och specialutvecklade väskor för alla sorters äventyr långa som korta.
Läs mer om Silex

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *