Tjejcykling

Hjälp oss att summera Sverige när det gäller MTB grupper där det enbart är tjejer som cyklar tillsammans. Som ny inom MTB vet man kanske inte vart man ska vända sig för att hitta tjejgrupper. Vi vet att många butiker brukar arrangera tjejcykling tillsammans med deras ambassadörer.

Göteborg

Här kring Göteborg och Uddevalla har vi lite koll på tror vi. Det är två butiker i Göteborg som har tjejcykling, Trek Store Göteborg och Specialized Concept Store Göteborg. Deras ambassadörer håller i tjejcyklingen och man utgår från butikerna. De områden man cyklar i är kring Delsjön, Änggårdsbergen eller Hisings Parken.

Det finns en facebookgrupp som heter MTBTjejer GBG där det brukar komma upp olika cykel events, tjejcykling någonstans eller någon som undrar något om MTB. Vi är fyra tjejer som är admin, Hanna, Melanie, Karin och jag (Pernilla).

Göteborg Stigcyklister

Jag, Pernilla är med i cykelkklubben Göteborg Stigcyklister och där ska jag dra igång en tjejgrupp. Tanken är att medlemmarna ska hjälpas åt att ha stigvisningar, fast att jag håller ihop det. Detta är något som jag tänker dra igång nu till våren, så fort det blir lite varmare och torrare i skogen.

Mölnlycke

Friluftsfrämjandet i Mölnlycke har en tjejgrupp som cyklar tillsammans på tisdagar. Så fort det blir varmare och ljusare på kvällarna kommer de även att dra igång sin verksamhet.

Uddevalla – Lysekil

Linda är med i en facebookgrupp Uddevalla Cykeltjejer, där hon har ställt frågan ifall man vill träffas och cykla tillsammans kring Uddevalla. Där responsen varit väldigt positiv, vilket är kul. Det finns verkligen ett sug att vi tjejer träffas och cyklar tillsammans.

Linda har också dragit igång en facebookgrupp Lysekils MTB Tjejer, där hon kommer att hålla i cykling till våren med stöd från andra i gruppen. Så roligt!

I Bokenäs IF har vi haft tjejgrupp många år berättade Tomas för oss. Just nu har de vinteruppehåll men följ Bokenäs IF via vår hemsida eller på Facebook för uppdaterad info.

Trollhättan

I Trollhättan har Trollhättans SOK tjej-grupp både för vuxna och barn berättade Emma för oss via en kommentar. Tack snälla för din uppdatering!

Lidingö

Anja skriver till oss att under våren kommer Lidingö CK anordna ett antal tillfällen med MTB cykling för tjejer. De kommer att utgå från Lidingö, så håll utkik via deras FB grupp Lidingö Cykelklubb där all information läggs ut. Tack snälla för den informationen!

Jönköping

Elna berättar att det finns en väldigt uppskattad grupp för vuxna tjejer i Hallby MTB. Hallby är också med och ordnar läger för unga tjejer som tränar och tävlar MTB. Tack snälla för din uppdatering!

Umeå, Obbola

Vi har fått information om att på måndagar är det tjejcykling tillsammans med Obbola IK – Cykelgruppen. Du hittar mer information via deras hemsida eller deras FB sida.

Linköping

I Linköping hittar ni Linköpings stigcyklister, Mera Lera MTB. Där har man sedan 2017 en grupp där tjejer cyklar tillsammans. Du hittar mer information via deras hemsida eller FB sida.

Som vi skrev längre upp, hjälp oss att summera all härlig tjejcykling som det finns här i Sverige. Skicka ett mail till oss eller kommentera här nedanför så kompletterar vi artikeln.

14 svar på ”Finns det tjejcykling där du bor?”

 1. I Trollhättan har Trollhättans SOK tjej-grupp både för vuxna och barn. Där är bland annat jag ledare.

   1. Hej Pernilla,
    Jag startade upp IF hallbys tjejgrupp för många år sedan. I år kör vi med nytt koncept, fint att ni delar länken till vår hemsida där vi har information om hur det vi nu kallar cykel-community för tjejer funkar!
    Tack för att ni har med oss i er lista 💙
    /Victoria

 2. Hej
  I Bokenäs IF har vi haft tjejgrupp många år. Just nu har vi vinteruppehåll men följ Bokenäs IF via vår hemsida eller på Facebook för uppdaterad info. Kontakta gärna mig så berättar jag mer.

 3. Under våren kommer Lidingö CK anordna ett antal tillfällen med MTB cykling för tjejer. Vi utgår från Lidingö. Håll utkik på vår FB grupp Lidingö Cykelklubb där vi lägger ut info.

 4. Någon runt höglandet som är sugen på att träffas och cykla,
  Vetlanda/Eksjö/Nässjö/Sävsjö?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *